Elevii Lauder-Reut sunt extrem de competitivi in numeroase domenii, iar robotica este unul dintre cele mai cautate si apreciate, in ciuda muncii asidue pe care aceasta o presupune si a numeroaselor concursuri la care trebuie sa isi demonstreze maiestria.

Primul concurs a fost Space ChallengeViitorul pe Marte, un proiect de robotica, tehnologie, informatica si creativitate, in care elevii din clasele IV-VIII din Bucuresti au ajutat oamenii sa ajunga pe Marte, construind roboti care sa realizeze diferite sarcini: activarea comunicatiilor, alegerea echipajului, eliberarea robotul MSL, lansarea satelitului pe orbita, colectarea probelor de sol, asigurarea sursei de energie, initierea lansarii. De asemenea, ei au creat povesti si desene SF care sa ilustreze misiunile robotului. Munca lor a fost incununata de succes.

Am obtinut Locul 1 - echipa RoboFALT (Andrei Ghinescu, Luca Oprescu, Filip Iacob - cls. a VI-a), locul 5 - echipa MIT (Maria Isăilă, Tudor Grosu, Irina Marin - cls. a VI-a) și locul 7 - echipa EV3Family (Tudor Georgescu, Dan Burlacu, Sarah Miloș-Găman, Vlad Nămoloșanu - cls. a IV-a si a V-a). 

 Al doilea concurs a fost FIRST LEGO League, competitie internaționala de robotică pentru elevi cu varste cuprinse intre 9 si 16 ani, avand in acest an tema ”Animal Allies”. Echipele participante au fost evaluate in privinta a 3 aspecte: proba de robotica, proiectul de cercetare si aplicarea valorilor fundamentale ale concursului. La etapa nationala a participat echipa RoboFALT (Andrei Ghinescu, Luca Oprescu, Filip Iacob - cls. a VI-a, Tudor Nicorescu - cls. a V-a), care a obtinut ”Premiul pentru Cercetare” si s-a calificat la etapa internationala de la Saint Louis, Statele Unite ale Americii.
 Competitia internațională se va desfășura în perioada 26-28 aprilie. Echipa noastră va fi formată din elevii Andrei Ghinescu, Luca Oprescu, Maria Isăilă, Brianna Duță și Tudor Georgescu, însoțiți de prof. Rica Pintilie și Marilena Vîlciu.

Al treilea concurs a fost competitia internationala FIRST Tech Challenge. La etapa nationala a participat echipa Novanoid (Dan Arbănașu, Cezara Giugula, Ioana Mogoș, Maria Sima, Teodora Petre - cls, a X-a, Drăghici Theodor, Mihai Cioroianu, Victor Vescu, Nicoleta Trandas, Alex Dumitrașc, Dan Ciorăscu - cls. a XI-a), alaturi de alte 53 de echipe din 33 de orașe. Competitia s-a desfășurat la Sala Polivalentă, în perioada 23-26 martie 2017.

Sorry, you have not enough rights to view this image.

Sorry, you have not enough rights to view this image.

 

 In luna mai va avea loc competitia de robotica "Bucuresti, un oras ecologic", la care scoala noastra va participa cu o echipa formata din elevii Dan Burlacu - cls. a IV-a, Sarah Miloș-Găman, Tudor Georgescu și Vlad Nămoloșanu - cls. a V-a.

In luna iunie, mai multe echipe din scoala noastre se vor înfrunta la Olimpiada naționala "World Robot Olympiad".

Felicitări tuturor și mult succes în continuare !