Luni, 11 septembrie 2017, începând cu ora 10.00, a avut loc festivitatea de deschidere a noului an școlar la Complexul Educațional Lauder-Reut, moment prețios de bucurie prin întâlnirea cu colegii și profesorii și un start bun către o nouă aventură academică remarcabilă, pe băncile școlii, în marea familie Lauder-Reut.

Ca în fiecare an, gazdă minunată a fost președintele Complexului Educațional Lauder-Reut, doamna Tova Ben Nun-Cherbis care, împreună cu valoroasa echipă didactică, i-a întâmpinat pe elevi, părinți și bunici. Ne-au fost alături invitați de seamă, în calitate de oaspeți și parteneri pentru educație de excelență, transmițând urări de succes și gânduri bune către toți cei prezenți, pentru care le mulțumim mult: doamna Tomnița Florescu, Viceprimar al municipiului București, domnul Robert Negoiță, Primar al sectorului 3, doamna Ioana Mihaela Neacșu, Inspector școlar al sectorului 3, doamna Irina Sanda Marin Cajal, Subsecretar de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale, doamna Alina Bârgăoanu, Decan al Facultății de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA, domnul Romeo Popescu, Consilier local la sectorul 3, București.

După intonarea imnurilor Statului Israel și României și caldele mesaje de bun venit, un moment emoționant l-a reprezentat premierea olimpicilor de aur cu care Complexul Educațional Lauder-Reut se mândrește, ce au înscris în palmaresul școlii medalii internaționale de vârf: Andrada Pantelimon la Balcaniada de Geografie (Slovenia, iunie 2017) și Victor Vescu la Olimpiada Internațională de Geografie (Serbia, august 2017), cu punctaje maxime în rândul celor 45 de țări participante și 165 de concurenți.

În virtutea tradiției de a recompensa absolvenții pentru rezultatele deosebite obținute la bacalaureat, liceenii crescuți și educați în spiritul școlii Lauder-Reut au primit trofeul și diploma Magna Cum Laude, întrucât și anul acesta ne-au menținut în rândul campionilor acestui examen, fiind cea de a opta generație cu promovabilitate 100% de la înființarea instituției.

Și pentru că ne aflăm la un nou început de drum, suntem încrezători că generațiile actuale și viitoare de liceeni Lauder-Reut vor atinge performanțe cu care să ne mândrim și care să îi propulseze către cariere excepționale, ca oameni de bază ai societății. Astfel, Complexul Educațional Lauder-Reut își păstrează statutul de instituție pentru educație de excelență în sistemul de învățământ românesc, fapt apreciat de domnul primar Robert Negoiță și de doamna Irina Sanda Marin Cajal, în mesajele transmise elevilor și părinților astăzi și moment marcat simbolic de către doamna viceprimar Tomnița Florescu prin valoroasa carte veche, în limba ebraică, făcută cadou instituției noastre.

Anul școlar 2017-2018 vine cu vești bune, printre care finalizarea și inaugurarea, în scurt timp, a viitoarei clădiri a Liceului Lauder-Reut, dar și cursuri variate, ce îmbogățesc oferta curriculară consacrată, alături de parteneri educaționali de marcă, din țară și străinătate, printre care Ministerul Învățământului din Israel.

Rămânem în continuare dedicați creșterii și formării noilor generații, insuflând tinerilor valori stabile pentru un viitor durabil și punând astfel pilonii României și lumii de mâine.

Despre Complexul Educațional Lauder-Reut

În cele aproape două decenii de existență sub tutela Fundaţiei R.S. Lauder, Complexul Educational Lauder-Reut, acreditat pentru toate nivelurile de învăţământ, a atins performanțe neobișnuite, garantate de oferta educațională, dar și de pregătirea individualizată a elevilor, de către profesori selectați cu exigență. Oferta educațională cuprinde profil teoretic bilingv (engleză) - real și umanist, bacalaureat la limba ebraică, proiecte și parteneriate internaționale (Comenius, Gruntvig, Cannes Lions), vizite internaționale de studiu, schimb de elevi și profesori cu școli din toată Europa și Israel, pregătire academică timpurie - cursuri de Business și Legal English, comunicare, media, diplomație, protocol, relații internaționale, public speaking și debate.

Cursurile sunt furnizate și certificate de parteneri academici de prestigiu din România și din străinătate: Institutul Diplomatic Român - Ministerul Afacerilor Externe, Cannes Lions România, British Council, Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy, Israel, Raphael Recanati International School, Israel. Pe lângă promovabilitatea de 100% la examenul de bacalaureat, în sesiunea din iulie, timp de 8 generații de la înființarea liceului, rezultatele deosebite şi procentul impresionant de elevi olimpici la disciplinele din trunchiul comun, Lauder-Reut are un punct forte în oferta extracurriculară consacrată drept punct de referință pentru sistemul educațional: artă și multimedia pentru grădiniță și școala primară, business, media și diplomație pentru liceu, orele şi cluburile de limbi străine (engleză, ebraică, franceză, spaniolă, italiană, germană, chineză), de jurnalism, fotografie, informatică, arte, drama, dans, instrument muzical, matematică, șah, sport etc.