ACTORUL ISRAELIAN AMICHAI PARDO, DOUĂ REPREZENTAȚII TEATRALE DE MARCĂ ÎN FAȚA ELEVILOR LAUDER-REUT

În spiritul celebrării a 120 de ani de la primul congres sionist desfășurat la Basel, în Elveția, Fundația Art Promo, Fundația Ronald S. Lauder – Complexul Educațional Lauder-Reut și Ambasada Statului Israel în România, în colaborare cu Federația Comunităților Evreiești din România, Comunitatea Evreilor din București și Jewish Community Center, prezintă, în avanpremiera Festivalului de Film Evreiesc, desfășurat între 14 – 21 octombrie 2017, reprezentațiile de teatru cu titlul Un vis devenit realitate – Statul Israel, susținute de actorul israelian Amichai Pardo: Janusz Korczak – Zece cutii de chibrituri și Herzl: Un vis devenit realitate.

Spectacolele au o mare valoare culturală și artistică, fiind prezentate la nivel internațional, iar acum și în România, ca parte integrantă a Festivalului de Film Evreiesc, desfășurându-se la Complexul Educațional Lauder-Reut în zilele de 9 și 10 octombrie 2017, cu sprijinul World Zionist Organization Israel.

Janusz Korczak – Zece cutii de chibrituri

Spectacolul a fost prezentat în Marea Britanie, Statele Unite ale Americii, Japonia, Rusia și Polonia, obținând premiul pentru cel mai bun actor la Rainbow International Children’s Festival, în luna mai 2001, la Sankt Petersburg.

Amichai Pardo joacă rolul lui Janusz Korczak, așa cum este descris într-una din scurtele povestiri ale acestuia - “Zece cutii de chibrituri”.

Publicul face cunoştinţă cu zece personaje ale lui Korczak, elevii primesc un cadou de la el - o cutie de chibrituri goală. Spectacolul este ca o oglindă în care audiența se observă pe sine și pe prietenii din prezent, familiarizându-se in acelaşi timp cu viața copiilor din orfelinatul lui Korczak din Polonia. Una dintre reacțiile obișnuite ale copiilor spectatori a fost: “Am simțit că sunt unul dintre copiii lui Korczak și că tu (actorul) ai fost el cu adevărat”.

Spectacolul ce se adresează copiilor de 7 - 12 ani a fost apreciat atât de către copii cât şi de profesori / educatori dar şi de foştii copii din orfelinatul lui Korczak ce au supraviețuit și ne-au ajutat în cercetare, spune Dr. Eliezer Marcus, președintele Asociației Janusz Korczak din Israel, care a declarat: “Cred că piesa este excelentă atât din punct de vedere artistic, cât și din punct de vedere educațional. Amichai reușește să stabilească un adevărat contact atât cu copiii cât și cu adulții, fiind evident că este puternic implicat”.

Spectacolul permite copiilor spectatori să fie aproape de Korczak, să se joace cu el, să râdă cu el să-și folosească imaginația și să gândească împreună cu el la problemele din viața copiilor.

Herzl: Un vis devenit realitate

Piesa spune povestea vizionarului Theodore Herzl care a transpus în realitate visul a milioane de evrei din întreaga lume și a schimbat astfel istoria, după cum o știm azi.

Spectacolul este construit pe elemente cheie care ce urmăresc întărirea viziunii sioniste și stimularea aspirației Statului Israel de a deveni o țară cât mai bună, precum puterea viziunii, credința și esența unei conduceri reale. Regizorul a ales să spargă bariera dintre public și actorul care produce teatru viu, original.

Prin viața sa extraordinară și personalitatea furtunoasă, cunoaștem lumea lui Herzl: relația cu familia sa, călătoriile, întâlnirile cu liderii influenți ai lumii, visele și incertitudinile lui, momentele de bucurie pline de speranță dar şi pe cele de criză și, mai presus de toate, stâruinţa si credinţa în viziunea lui. Toate aceste elemente se combină pentru a produce o piesă despre puterea viziunii, a credinței și a esenței “leadership”-ului adevărat.

Ziua de luni, 9 octombrie 2017, a început promițător pentru elevii Complexului Educațional Lauder-Reut, care au asistat la un spectacol de teatru cu ocazia Zilei Naționale de Comemorare a Holocaustului.

Piesa de teatru Herzl, un vis devenit realitate iese din standard: este un spectacol care implică publicul în jocul de scenă, nu doar în rolul de spectator. De aceea, deși aproape singur în lupta la care se angajase, având rolul de a conduce întreg spectacolul, personajul titular nu este un personaj solo. Piesa îl are în prim-plan pe evreul Theodor Herzl, fondatorul mișcării sioniste și vizionarul statului Israel, fiind ilustrate succint acțiunile sale care au întâmpinat aspirațiile evreilor de pretutindeni, dorind întemeierea unui stat nou pentru poporul său.

Actorul Amichai Pardo, deși singur pe scenă la început, a fost acompaniat de micuții spectatori în desfășurarea spectacolului. Aceștia au însuflețit personaje episodice și au primit diferite obiecte de recuzită, precum pălării sau jobene, făcând astfel deliciul colegilor lor.

Surprinzând multe dintre călătoriile de interes politic făcute de Herzl, esențiale în procesul de formare a statului Israel, actorul schimbă decorul pe tot parcursul scenetei și îi implică interactiv pe cei prezenți în sală, atfel încât cei mici n-au rămas doar niște spectatori care să trăiască ce văd pe scenă de la distanță, ci au putut susține spectacolul din interior, asumându-și măcar pentru o clipă conștiința faptelor istorice.

Cu toate că spectacolul a constituit o piesă de teatru altfel, copiii și-au însușit într-o manieră distractivă și prietenoasă cunoștințe și conștiințe istorice și, chiar dacă subiectul piesei este, în esență, unul sobru, tocmai prin implicarea lor în spectacol, copiii au putut asimila o poveste cu un impact emoțional și istoric atât de mare.

Același actor ne-a încântat și pe data de 10 octombrie 2017, când Complexul Educațional Lauder-Reut a fost gazda unei piese de teatru emoționante. Un singur personaj, un monolog, o lume întreagă adusă în fața noastră. Zece cutii de chibrituri este o piesă despre lucrurile importante din viața fiecăruia dintre noi. Ce poți face cu o cutie de chibrituri? Sau cu un băț? Cum te poți juca cu ele?

Amichai Pardo este unul dintre acei actori pentru care teatrul prinde viață numai dacă este trăit și jucat de spectatori. De aceea, elevii școlii noastre, cu ajutorul indicațiilor dumnealui, au fost, pe rând, spectatori și actori în această piesă de teatru.

Situațiile variate pe care elevii le-au jucat și replicile întregului personaj pe care Amichai Pardo l-a interpretat în decurs de o oră au avut un mesaj pe cât de simplu, pe atât de profund: lucrurile importante din viața noastră sunt lucrurile mici, lucrurile care ne fac fericiți nu prin ceea ce sunt ele, ci prin ceea ce reprezintă pentru fiecare dintre noi.

Copiii au primit zece cutii de chibrituri, unele goale, unele umplute cu nasturi ori șireturi. Dacă crezi că nasturii sunt bani, iar șireturile sunt clame de păr, jocurile pe care le poți face cu astfel de obiecte pot fi multiple. Un băț sau o cutie de chibrituri pot însemna mult mai mult dacă ne folosim imaginația și dacă le investim cu valoare. Și, astfel, fericirea, este cu mult mai aproapre de noi decât am crede-o.

Mai jos se regăsesc câteva dintre părerile elevilor participanți, referitoare la spectacolele la care au asistat în decursul acestor două zile:

Mie mi-a plăcut foarte mult piesa de teatru. A fost amuzantă, creativă, emoționantă și uneori tristă. Mi-a plăcut felul în care actorul interpreta emoțiile și gesturile personajelor.Sara Nistor, clasa a 5-a B

Piesa de teatru mi s-a părut amuzantă la început și tristă spre final, fiindcă personajul a murit. Mie mi-a plăcut povestea acelui om și mi-a mai plăcut că a luat diferiți copii ca să joace în scenetă.Noemi Bratășanu, clasa 5-a B

Mie mi-au plăcut povestea dar și interpretarea. A fost foarte frumos și am și învățat istorie.Maria Purice, clasa a 5-a B

Cel mai mult la piesa de teatru mi-a plăcut faptul că a fost interactivă. Alexa Pintea, clasa a 5-a B

Mie mi-au plăcut povestea și recuzita folosită.Toma Dudău, clasa a 5-a B

Mie mi-a plăcut că a fost haios și că a fost cineva din Israel. Mie mi-a mai plăcut că a ales copii și i-a pus să joace.Vlad Tănăsescu, clasa a 5-a B

In data de 9 octombrie, clasele de gimnaziu cat si cele de liceu au avut ocazia de a participa la prezentarea piesei de teatru "Herzl-Un vis care a devenit realitate". Am ramas surprinsi de faptul ca piesa a fost interpretata de un singur actor, dar, cu toate acestea, a reusit sa ne transmita un mesaj puternic.

Ne-a impresionat in mod placut abordarea inedita al acestei reprezentatii prin simplul monolog al personajului care ne-a captat atentia asupra micilor aspecte ale vietii. De asemenea, interactiunea cu publicul a primat in aceasta piesa si ne-a adus un zambet pe buze.

Irina Melesteu, 10R

Povestea din spatele piesei de teatru a fost scrisa de proprietarul unui orfelinat din Polonia care a gazduit nenumarati copii orfani care faceau parte din comunitatea evreiasca. Soarta tragica a acestui proprietar si al unora dintre copiii din orfelinat ne-a facut sa ii apreciem povestea si dedicarea pentru educarea orfanilor.

Aceasta piesa de teatru ne-a transmis atat voie buna cat si un mesaj interpretabil, dar inspirational.

Antonia Grosu, 10R

Pin It

Structura anului scolar

SUMMER SCHOOL 18 IUNIE – 5 IULIE 2019

VACANȚA DE VARĂ începe în 8 iulie 2019

* clasa a VIII-a termină cursurile pe 7 iunie 2019

* clasa a XII-a termină cursurile pe 31 mai 2019

* vacanţa de toamnă (27 octombrie - 4 noiembrie 2018) pentru ciclurile preşcolar şi primar se anulează pentru recuperarea zilelor libere acordate cu ocazia sărbătorilor evreieşti

  SEMESTRUL II

11 FEBRUARIE – 14 IUNIE 2019

VACANȚA DE PRIMĂVARĂ 20 aprilie – 5 mai 2019

ŞCOALA ALTFEL 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019

ZILE LIBERE 1 mai – Ziua Muncii - zi liberă (mi)

10 iunie – Şavuot - zi libera (lu)

17 iunie – Ziua a II-a de Rusalii - zi liberă (lu)

                     SEMESTRUL I

12 SEPTEMBRIE 2018 – 1 FEBRUARIE 2019

ZILE LIBERE 10, 11 septembrie – Roş Haşana – zile libere (lu, ma)

19 septembrie – Yom Kipur (mi) – ajun 18 septembrie (ma – program scurt 15.00)

24, 25 septembrie – Sucot – zile libere (lu, ma)

1 octombrie – Şmini Aţeret – zi liberă (lu)

2 octombrie – Simhat Tora – zi liberă (ma)

30 noiembrie – Sf Andrei (vi)

24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române (jo)

VACANȚA DE IARNĂ 22 DECEMBRIE 2018 – 13 IANUARIE 2019

VACANŢA INTERSEMESTRIALĂ 2 – 10 FEBRUARIE 2019

Our Mentors Honoris Causa

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY

 

Mihai Vrabie

Lauder Reut Student 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Gheorghe C. Peltecu, MD, PhD, FACS

Professor-Carol Davila U niversity of medicine & Farmacy, Director - Filantropia Hospital

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 Ambassador  

Dumitru Prunariu

Chairman-Nominations Committee for the Int’l Astronautic Federations’ officers, Member-Int’l Academy of Astronautics, UN COPUOS representative for Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Radu Gologan

Head of the Romanian society for Mathematics, Coordinator of the National Math Olympic Team, Professor-Politehnica University

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Daniel Rosner

Assistant Professor, PhD (Telemedicine),  InGeAr Hardware Laboratory Coordinator,

Faculty of Automatic Control & Computers, University Politehnica of Bucharest

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Yuri Baturin

Russian (Research) Cosmonaut, Politician

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Miguel A. Castillo

Rocket Scientist, Writer, Inventor, Inspirational Speaker

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Alexandra Țigănaș

Channel Director South Eastern Europe

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Teodora Migdalovici

Cannes Lions/Eurobest/Dubai Lynx Ambassador for Romania; Brand Leadership Award, Global Super Achiever Award, Private Diplomacy Award, European Excellence Award and Stevie Award; Head & Founder of The Alternative School for Creative Thinking

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Alexandru Cumpănașu

President, Association for Implementing Democracy, Moderator “Ambassador Romania” TV Show

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Professor Laurențiu Damian

PHD – Film Director, President – Romanian Filmmakers Union 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Ion Ioniță

Editor-in-Chief, Foreign Policy Romania Magazine, Senior Editor & Columnist – Adevărul Newspaper

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

 

Daniel Apostol

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Dan Bulucea

Country Manager - Google Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Marinel Burduja

Board of Advisors- Lauder Reut High School

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Catalin Pauna

Senior Economist -World Bank

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Valentin Lazea

Chief Economist, the National Bank of Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Bogdan Olteanu

Vice Governor – the National Bank of Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr. Liviu MUREȘAN

Executive President EURISC Foundation (European Institute for Risk, Security and Communication Management)

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Călin RANGU

Director Financial Supervision Authority; President of Insurance Management Institute; SNSPA Lector, Co-Founder CIO COUNCIL Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Bogdan PRISECARU

adviser, Romanian Intelligence Service

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Răzvan NICOLESCU

former Minister of Energy, senior consultant – Deloitte, Chair European Agency for Energy Regulation

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Vasile IUGA

Managing Partner of PwC for South-Eastern Europe (SEE) and Country Managing Partner of PwC Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr. Radu DUDĂU

Associate Professor at Bucharest University, founder and mentor, 8 years of service as first teacher of diplomacy and int'l relations at Lauder Reut high school

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

David MORĂRESCU

alumni of Lauder-Reut Educational Complex and now head of the 2nd undergraduate year at the Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy , IDC Hertzlyiah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Nir TORDJMAN

Researcher & Communication Manager, International Institute for Counter-Terrorism (ICT) IDC Hertzlyiah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

World Champion Runner, former Minister of Youth and Sport

Gabriela SZABO

România

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

PhD Professor, Head of Division, Arabic Teaching Division

Gustav MEISELES

Tel Aviv University

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Minister of Culture and National Identity, Ministry of Culture and National Identity

Ionuț VULPESCU

Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Minister Delegate for European Affairs

Ana BIRCHALL

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

Advisor on External Policy

Iulian CHIFU

Romanian Senate

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

Assistant Professor at Beit Berl College and Tel Aviv University,

Professor at Ludwig-Maximilians University München and London School of Economics,

former member of the Knesset and Professor Honoris Causa at NUPSPA Bucharest

Dan KORN

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 III Secretary

Martín Alonso BORREGO LLORENTE

Embassy of the United Mexican States

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary

Ján GÁBOR

Republic of Slovakia

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Counsellor, DCM

Herman BASKAR

Embassy of the Kingdom of Norway

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador

Davor VIDIŠ
  Republic of Croatia

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Diplomat, Asymmetric Risks and Non-proliferation Department

Maria SARAFIAN

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador

Doru COSTEA

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Head of the OSCE, Asymmetric Risks and Non-proliferation Department,

Călin FABIAN

  Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

II Secretary

Adina BĂDESCU

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Counsellor – Consul

Andrzej KALINOWSKI

Embassy of Republic of Poland

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

I Secretary Trade and Investment Promotion Section

Weronika STANKO

Embassy of Republic of Poland

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Counsellor 

Michalina RADECKA-KOWALSKA

 Embassy of Republic of Poland

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dan PETRE

General Director, the Romanian Diplomatic Institute

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

Bachelor of Arts, Government, Global Affairs, Counter Terrorism, Conflict Resolution 

Ezra D. FRIEDMAN

The Lauder School of Government, Diplomacy, and Strategy, Interdisciplinary Center Herzliya, Israel, class of 2017

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Jeremy Elijah DANZIG

Interdisciplinary Center Herzliya - Lauder School of Government,

Willamette University - College of Liberal Arts, class of 2017

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Adviser to Deputy Director

Gabriela MATEI

Romanian Intelligence Service

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Chairwoman of the European Affairs Committee 

Gabriela CREȚU

Romanian Senate

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Ely KARMON

PhD, Senior Research Scholar, International Institute for Counter-Terrorism (ICT) and the Institute for Policy and Strategy (IPS,), IDC Hertzlyiah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Apostolic Nuncio

Francisco-Javier LOZANO

Vatican

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Chargé D’affaires

Dean THOMPSON

United States of America  

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

Tove Bruvik WESTBERG

Norway 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

 Agustín Gutiérrez CANET

Mexico

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

 Paul BRUMMEL

United Kingdom

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

 Francois SAINT PAUL

France

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

,

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

VLADIMÍR VÁLKY

Czech Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

MARIA CUEVAS BERNALES

Chile 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

Gerhard REIWEGER

Austria 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Daniel IONIȚĂ

State Secretary , Minister of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Moshe Alexenberg, M.A

Summa cum laude Diplomacy and Conflict Studies (GPA 95.5), ValedictorianLauder School of Government, Member of student delegation to NATO Headquarters, Brussels

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Sarit Ben Shabbat, B.A 

Lauder School of Government, Strategy and Diplomacy, M.A -History of Middle East and Africa , Tel Aviv University

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr Jonathan Fine

Undergraduate Advisor Lauder Government School Raphael Recanati International School, Fellow Researcher International Institute For Counter-Terrorism

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr. Assaf Moghadam

Senior Lecturer, Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy, Senior Researcher, International Institute for Counterterrorism, Interdisciplinary Center (IDC) Herzliya

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Jonathan Davis

Head of Raphael Recanati Int’l School, Vicepresident for External Relations, IDC Herzliyah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

David Morris

Political Counsellor, USA Embassy

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

First Secretary

Joseph KARL

Germany

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Head of Mission

Hersel Arezoo

Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Head of Mission

Jürgen HEISSEL

Austria

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Head of Mission

Tomáš VOSTRÝ

Czech Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Chief of Misssion 

David COSTELLO

Ireland

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Chargee D’Affaires

Duane Butcher

United States of America

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Charge D’Affaires

Luis Tejero Gonzales

 Spain

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Chargee D’Affaires

Venita Smith

 Republic of South Africa

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Theodor Paleologu 

 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Gerard Corr

Irish Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Marek Szigyiel

Republic of Poland 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Claudio Perez Paladino

Republic of Argentina

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Diego Brasioli

Italian Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Michael Schwartzinger

Republic of Austria

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador   

Mathijs van Bonzel

Kingdom of the Netherlands

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador   

Jiři Šitler

Czech Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador   

Dan Ben Eliezer

State of Israel

 with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Fota Iulian

Presidential Adviser, Head of the National Security Department

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Cristian Diaconescu

Presidential Adviser, President of the Senate, former Minister of Foreign Affairs former Minister of Justice

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Director, Vishay Intertechnology Inc

RUȚA ZANDMAN

 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

State Advisor 

LIGIA DECA

President of Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

I Counsellor

Mme. KATALIN KISSNÉ HLATKI

Hungary

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador 

WERNER HANS LAUK

Federal Repubilc of Germany

with all the honors and gratitude thereto pertaining

JoomBall - Cookies