POVESTEA SINGURULUI LICEU DIN ROMÂNIA UNDE SE ÎNVAŢĂ DIPLOMAŢIE

De unde eşti? Cu ce te ocupi? Cine sunt părinţii tăi? Ce îţi place să faci în timpul liber? Evreii au obiceiul să pună multe întrebări când fac cunoştinţă cu cineva.  Şi nu ai cum să te superi pe ei, pentru că tonul pe care îţi vorbesc este cald, firesc. Când le răspunzi te ascultă zâmbind, când nu înţeleg ceva, te întrerup cu şi mai multe întrebări şi intervin în povestea ta cu exemple din poveştile lor.

E ca şi cum vor să afle totul despre tine în câteva minute şi, în egală măsură, să te facă să îi cunoşti la fel de repede. Dacă te plângi, se plâng şi ei de altceva. Dacă te bucuri, îţi spun şi ei de o bucurie de a lor. Dar nu ca să fie mai presus, ci pentru că vor să îţi arate că întotdeauna poate să fie şi mai rău, dar şi mai bine.

Tova 1024x682Tova Ben Nun-Cherbis este o femeie înaltă, pe care o remarci imediat poate şi pentru că îţi atrage atenţia părul ei roşu. Are, ca orice evreu, o curiozitate naturală greu de domolit. Auzi aproape imediat ce o întâlneşti sau eşti în preajma ei: „draga mea/dragul meu, spune-mi, te rog…”.  Pur şi simplu vrea să afle totul în detaliu şi în mod sigur are cel puţin o idee despre cum să transforme ceva în altceva cu mult mai bun.  A renunţat la o carieră diplomatică ca să înceapă de la zero o muncă nouă, într-o ţară străină.  Şi transformarea a început chiar cu ea. S-a stabilit în România şi a deschis o şcoală unde cursurile sunt adaptate nevoilor reale ale elevilor şi dezvoltării lor cât mai aplicat. Dar prima iubire nu se uită niciodată, aşa că a introdus în curriculum şi un curs de diplomaţie pentru elevii care urmează liceul în sistemul pus pe picioare de ea.

Dar poate fi diplomaţia, un domeniu care la prima vedere este plictisitor şi sec, suficient de interesantă pentru adolescenţi? Cursul de diplomaţie pentru liceeni este unic în sistemul nostru de învăţământ. Are succes şi în fiecare an tot mai mulţi diplomaţi de carieră se alătură proiectului şi îi învaţă pe copii să fie ambasadori măcar pentru o zi.  A fost rândul meu să o întreb pe Tova: spune-mi, te rog, cum ai reuşit şi de ce continui să munceşti pentru viitorul României?

TOVA POVESTEȘTE CUM ACEST LICEU A DEVENIT POSIBIL

Am venit în România în decembrie 1992, cu statut de diplomat, în misiune oficială a Jewish Agency for Israel. Domeniul de activitate era legat de cultură și urmăream încurajarea evreilor din România să plece în Israel, pentru că Statul Israel, după cum se știe, este compus dintr-o populație revenită din diaspora. Mă ocupăm de multe atunci, de la educaţie şi descoperirea realităţilor curente, până la stabilirea relaţiilor de prietenie cu tânăra generaţie, pe care încercam să o ajut în alegerea căilor de pregătire profesională.

După scurt timp am fost numită ca reprezentant a organizației afiliată cu Congresul Mondial Evreiesc pentru dialogul cu Guvernul României pe tematica restituirii bunurilor comunitare evreiești confiscate de naziști și comuniști. Am avut o colaborare foarte bună cu autoritățile, ca dovadă este faptul că România a fost prima țară din Europa care a făcut pasul înainte privind elaborarea legislației ce vizează restituirea proprietăților evreiești, şi a servit ca model altor state.

Școala Lauder-Reut există de peste 20 de ani. Am pornit la drum în septembrie 1996, la dorința Ambasadorului Ronald S. Lauder care m-a ales personal. Nu mă gândeam la acea dată ce întorsătură vor lua lucrurile, pentru că eram în România în misiune oficială pe termen scurt.  Însă, l-am cunoscut pe Ambasadorul Lauder la Bruxelles în 1995, la Adunarea Generală a Congresului Mondial Evreiesc și, venirea dânsului în România când a solicitat să îl însoțesc, alături de delegația sa oficială, la întâlnirea pe care a avut-o la Guvern, mi-a schimbat viața.

Ronald S. Lauder, fost ambasador al Statelor Unite ale Americii la Viena, cu dragoste pentru copii și educația acestora, a înființat numeroase școli evreiești în Budapesta, Varșovia, Praga, Moscova, în total în 12 țări din centrul și estul Europei, cu scopul de a reînvia comunitățile evreiești ale locurilor respective.

22782038 1851845708164502 740440080 n

Comunitatea evreiască a adus internetul în România

După întâlnirea de la Bruxelles din 1995, ambasadorul Lauder a venit la București și a dorit să îi cunoască pe adolescenții care participau la activitățile clubului organizat de mine. Impresionat până la lacrimi de aceștia, s-a oferit să le facă un cadou, întrebându-i ce și-ar dori. Răspunsul a fost: computere și internet. În cadrul acestui moment, emoționat, dar vizionar, Ronald S. Lauder mi-a spus: Tova, poate înființezi o grădiniță și o școală. Am dat mâna imediat și așa s-a făcut înțelegerea. Dânsul s-a întors în America, unde a povestit că a întâlnit o persoană pe care dorește să o aducă în marea familie Lauder, întrucât simte deschiderea și viziunea pe care le împărtășește.

La câteva zile, am primit un telefon de la New York, de la Marjorie Federbush și o scrisoare dintre cele ce sosesc o dată în viață, prin care spunea că nu și-a imaginat că Ronald S. Lauder m-a descris atât de fidel pe cât sunt. La ora actuală, după atâția ani, Marjorie Federbush este în continuare membră a Board of Trustees a Complexului Educațional Lauder-Reut.

Am primit atunci fonduri de la New York pentru computere și internet, buget pentru pază și transportul copiilor, bani pentru a angaja oameni care să le pregătească hrană. Iar copiii stăteau zi și noapte la club, fiind probabil printre primii care au avut acces la internet în România acelor zile. Părinții copiilor mă sunau copleșiți și recunoscători și le povesteam ce frumos își petreceau timpul.

Un liceu altfel

Primăria Capitalei ne-a pus la dispoziție întreg sprijinul și ne-a ajutat cu deschiderea grădiniței. Între timp, copiii au crescut și au ajuns la liceu. Dar a deschide un liceu era deja o chestiune complicată, iar eu mi-am propus ceva deosebit, diferit de liceele tradiționale.

I-am cerut Ministrului Educației să îmi trimită o comisie care să verifice dacă îndeplinim condițiile pentru nivelul liceal de învățământ. Ministrul și inspectorul general au fost șocați de faptul că cineva cere organizarea unei comisii și m-au întrebat: Ce fel de comisie? Le-am spus că doresc o comisie care să verifice toate documentele pentru a ne asigura că atingem standardele necesare pentru liceu, o comisie care să stea o lună de dimineața până seara. Cea mai grea comisie este RODIS care este prezentă timp de 7 zile, mi s-a răspuns.

Am revenit la școală în ziua respectivă și am anunțat Consiliul Profesoral de decizia de a chema comisia RODIS, de care toată lumea fuge. Și comisia a venit, a stat 7 zile și a constatat că suntem pregătiți, raportul comisiei este publicat pe internet, iar eu am primit undă verde să deschid liceul. Și am urmărit ca acest liceu să fie unul în care le oferim copiilor pregătire timpurie în diferite domenii la care ar avea acces doar în învățământul universitar: business, media, comunicare și diplomație.

Pentru cursurile de diplomație am fost inspirată de școala de diplomație din Israel, Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy, înființată de ambasadorul Lauder în cadrul IDC Herzliya care este un institut prestigios cu numeroase facultăți. Am văzut acolo că diplomația se poate învăța la modul atractiv, deloc plictisitor, pe care l-am implementat în cadrul liceului Lauder-Reut, prin inițierea unui parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe și Institutul Diplomatic Român ce mi-au recomandat un profesor și un curriculum, oferindu-ne deschiderea spre efectuarea de stagii de internship la ambasadele din București, precum și posibilitatea de a-i expune pe elevi la studii Europene și a-i învăța despre rolul Parlamentului European. Astfel, mergem anual în vizită de studiu la Parlamentul European, la Bruxelles și Strasbourg, de unde tocmai ne-am întors deja săptămâna aceasta. Este deja al optulea an în care tinerii diplomați Lauder, cum ne place nouă să îi numim, beneficiază de acest internship.

Diplomații Lauder

Iar rezultatele se văd și mă bucur că, pas cu pas, copiii aleg diplomația și relațiile internaționale ca profesie de viitor și avem deja, dintre absolvenții promoțiilor anterioare, reprezentanți la cancelaria premierului, la Parlament, la Parlamentul European și în multe alte instituții.

Parte a formării lor în diplomație, elevii participă la diverse evenimente de profil, precum conferințele Model United Nations (MUN) în țară și străinătate, ca purtători de cuvânt ai statelor pe care le reprezintă, fiind antrenați în public speaking și debate, știind cum să se prezinte și ce ținută să aibă, cum să-și exprime ideile și să ne reprezinte cu onoare și respect.

Ne bucură mult faptul că studiile de diplomație sunt foarte accesate de către elevii noștri și avem un parteneriat cu SNSPA prin intermediul căruia participă la sesiuni de științe politice. Cursul de diplomație din liceul Lauder-Reut are aceeași greutate ca alte discipline, este cu notă în catalog, are o programă acreditată. Mai mult decât atât, pentru fiecare activitate, fie ea conferință sau vizită de studii sau internship, elevilor li se cere să studieze pe temele în discuție, să prezinte eseuri în limba engleză, să se informeze.

În 16 martie 2016, Ambasadorul Ronald S. Lauder ne-a acordat autonomie, şi am fost prima dintre școlile înființate de dânsul care a îndeplinit standardele stabilite.

CITAT: „Am crescut natural și ne continuăm misiunea în educație cu responsabilitate, ca să punem pilonii României și lumii de mâine, prin copiii pe care cu drag, atenție și răbdare îi creștem, de la grădiniță până la 19 ani, și cu care ne mândrim, suntem și vom fi mereu o mare familie.” Tova Ben Nun-Cherbis, Președinte al Complexului Educațional Lauder-Reut România

SURSA : https://www.viitorulromaniei.ro/2017/10/26/povestea-singurului-liceu-din-romania-unde-se-invata-diplomatie/

Pin It

Structura anului scolar

SUMMER SCHOOL 18 IUNIE – 5 IULIE 2019

VACANȚA DE VARĂ începe în 8 iulie 2019

* clasa a VIII-a termină cursurile pe 7 iunie 2019

* clasa a XII-a termină cursurile pe 31 mai 2019

* vacanţa de toamnă (27 octombrie - 4 noiembrie 2018) pentru ciclurile preşcolar şi primar se anulează pentru recuperarea zilelor libere acordate cu ocazia sărbătorilor evreieşti

  SEMESTRUL II

11 FEBRUARIE – 14 IUNIE 2019

VACANȚA DE PRIMĂVARĂ 20 aprilie – 5 mai 2019

ŞCOALA ALTFEL 1 octombrie 2018 – 31 mai 2019

ZILE LIBERE 1 mai – Ziua Muncii - zi liberă (mi)

10 iunie – Şavuot - zi libera (lu)

17 iunie – Ziua a II-a de Rusalii - zi liberă (lu)

                     SEMESTRUL I

12 SEPTEMBRIE 2018 – 1 FEBRUARIE 2019

ZILE LIBERE 10, 11 septembrie – Roş Haşana – zile libere (lu, ma)

19 septembrie – Yom Kipur (mi) – ajun 18 septembrie (ma – program scurt 15.00)

24, 25 septembrie – Sucot – zile libere (lu, ma)

1 octombrie – Şmini Aţeret – zi liberă (lu)

2 octombrie – Simhat Tora – zi liberă (ma)

30 noiembrie – Sf Andrei (vi)

24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române (jo)

VACANȚA DE IARNĂ 22 DECEMBRIE 2018 – 13 IANUARIE 2019

VACANŢA INTERSEMESTRIALĂ 2 – 10 FEBRUARIE 2019

Our Mentors Honoris Causa

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY

 

Mihai Vrabie

Lauder Reut Student 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Gheorghe C. Peltecu, MD, PhD, FACS

Professor-Carol Davila U niversity of medicine & Farmacy, Director - Filantropia Hospital

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 Ambassador  

Dumitru Prunariu

Chairman-Nominations Committee for the Int’l Astronautic Federations’ officers, Member-Int’l Academy of Astronautics, UN COPUOS representative for Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Radu Gologan

Head of the Romanian society for Mathematics, Coordinator of the National Math Olympic Team, Professor-Politehnica University

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Daniel Rosner

Assistant Professor, PhD (Telemedicine),  InGeAr Hardware Laboratory Coordinator,

Faculty of Automatic Control & Computers, University Politehnica of Bucharest

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Yuri Baturin

Russian (Research) Cosmonaut, Politician

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Miguel A. Castillo

Rocket Scientist, Writer, Inventor, Inspirational Speaker

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MATH & SCIENCE

 

Alexandra Țigănaș

Channel Director South Eastern Europe

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Teodora Migdalovici

Cannes Lions/Eurobest/Dubai Lynx Ambassador for Romania; Brand Leadership Award, Global Super Achiever Award, Private Diplomacy Award, European Excellence Award and Stevie Award; Head & Founder of The Alternative School for Creative Thinking

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Alexandru Cumpănașu

President, Association for Implementing Democracy, Moderator “Ambassador Romania” TV Show

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Professor Laurențiu Damian

PHD – Film Director, President – Romanian Filmmakers Union 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

MEDIA, COMUNNICATION & PR

 

Ion Ioniță

Editor-in-Chief, Foreign Policy Romania Magazine, Senior Editor & Columnist – Adevărul Newspaper

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

 

Daniel Apostol

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Dan Bulucea

Country Manager - Google Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Marinel Burduja

Board of Advisors- Lauder Reut High School

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Catalin Pauna

Senior Economist -World Bank

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Valentin Lazea

Chief Economist, the National Bank of Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

BUSINESS & FINANCIAL EDUCATION

 

Bogdan Olteanu

Vice Governor – the National Bank of Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr. Liviu MUREȘAN

Executive President EURISC Foundation (European Institute for Risk, Security and Communication Management)

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Călin RANGU

Director Financial Supervision Authority; President of Insurance Management Institute; SNSPA Lector, Co-Founder CIO COUNCIL Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Bogdan PRISECARU

adviser, Romanian Intelligence Service

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Răzvan NICOLESCU

former Minister of Energy, senior consultant – Deloitte, Chair European Agency for Energy Regulation

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Vasile IUGA

Managing Partner of PwC for South-Eastern Europe (SEE) and Country Managing Partner of PwC Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr. Radu DUDĂU

Associate Professor at Bucharest University, founder and mentor, 8 years of service as first teacher of diplomacy and int'l relations at Lauder Reut high school

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

David MORĂRESCU

alumni of Lauder-Reut Educational Complex and now head of the 2nd undergraduate year at the Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy , IDC Hertzlyiah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Nir TORDJMAN

Researcher & Communication Manager, International Institute for Counter-Terrorism (ICT) IDC Hertzlyiah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

World Champion Runner, former Minister of Youth and Sport

Gabriela SZABO

România

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

PhD Professor, Head of Division, Arabic Teaching Division

Gustav MEISELES

Tel Aviv University

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Minister of Culture and National Identity, Ministry of Culture and National Identity

Ionuț VULPESCU

Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Minister Delegate for European Affairs

Ana BIRCHALL

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

Advisor on External Policy

Iulian CHIFU

Romanian Senate

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

Assistant Professor at Beit Berl College and Tel Aviv University,

Professor at Ludwig-Maximilians University München and London School of Economics,

former member of the Knesset and Professor Honoris Causa at NUPSPA Bucharest

Dan KORN

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 III Secretary

Martín Alonso BORREGO LLORENTE

Embassy of the United Mexican States

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador Extraordinary and Plenipotentiary

Ján GÁBOR

Republic of Slovakia

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Counsellor, DCM

Herman BASKAR

Embassy of the Kingdom of Norway

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador

Davor VIDIŠ
  Republic of Croatia

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Diplomat, Asymmetric Risks and Non-proliferation Department

Maria SARAFIAN

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador

Doru COSTEA

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Head of the OSCE, Asymmetric Risks and Non-proliferation Department,

Călin FABIAN

  Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

II Secretary

Adina BĂDESCU

Ministry of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Counsellor – Consul

Andrzej KALINOWSKI

Embassy of Republic of Poland

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

I Secretary Trade and Investment Promotion Section

Weronika STANKO

Embassy of Republic of Poland

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Counsellor 

Michalina RADECKA-KOWALSKA

 Embassy of Republic of Poland

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dan PETRE

General Director, the Romanian Diplomatic Institute

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

Bachelor of Arts, Government, Global Affairs, Counter Terrorism, Conflict Resolution 

Ezra D. FRIEDMAN

The Lauder School of Government, Diplomacy, and Strategy, Interdisciplinary Center Herzliya, Israel, class of 2017

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Jeremy Elijah DANZIG

Interdisciplinary Center Herzliya - Lauder School of Government,

Willamette University - College of Liberal Arts, class of 2017

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Adviser to Deputy Director

Gabriela MATEI

Romanian Intelligence Service

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

 

Chairwoman of the European Affairs Committee 

Gabriela CREȚU

Romanian Senate

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Ely KARMON

PhD, Senior Research Scholar, International Institute for Counter-Terrorism (ICT) and the Institute for Policy and Strategy (IPS,), IDC Hertzlyiah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Apostolic Nuncio

Francisco-Javier LOZANO

Vatican

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Chargé D’affaires

Dean THOMPSON

United States of America  

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

Tove Bruvik WESTBERG

Norway 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

 Agustín Gutiérrez CANET

Mexico

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

 Paul BRUMMEL

United Kingdom

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

 Francois SAINT PAUL

France

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

,

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

VLADIMÍR VÁLKY

Czech Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

MARIA CUEVAS BERNALES

Chile 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador  

Gerhard REIWEGER

Austria 

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Daniel IONIȚĂ

State Secretary , Minister of Foreign Affairs, Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Moshe Alexenberg, M.A

Summa cum laude Diplomacy and Conflict Studies (GPA 95.5), ValedictorianLauder School of Government, Member of student delegation to NATO Headquarters, Brussels

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Sarit Ben Shabbat, B.A 

Lauder School of Government, Strategy and Diplomacy, M.A -History of Middle East and Africa , Tel Aviv University

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr Jonathan Fine

Undergraduate Advisor Lauder Government School Raphael Recanati International School, Fellow Researcher International Institute For Counter-Terrorism

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Dr. Assaf Moghadam

Senior Lecturer, Lauder School of Government, Diplomacy and Strategy, Senior Researcher, International Institute for Counterterrorism, Interdisciplinary Center (IDC) Herzliya

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Jonathan Davis

Head of Raphael Recanati Int’l School, Vicepresident for External Relations, IDC Herzliyah, Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

David Morris

Political Counsellor, USA Embassy

with all the honors and gratitude thereto pertaining 

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

First Secretary

Joseph KARL

Germany

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Head of Mission

Hersel Arezoo

Israel

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Head of Mission

Jürgen HEISSEL

Austria

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Head of Mission

Tomáš VOSTRÝ

Czech Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Deputy Chief of Misssion 

David COSTELLO

Ireland

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Chargee D’Affaires

Duane Butcher

United States of America

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Charge D’Affaires

Luis Tejero Gonzales

 Spain

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Chargee D’Affaires

Venita Smith

 Republic of South Africa

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Theodor Paleologu 

 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Gerard Corr

Irish Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Marek Szigyiel

Republic of Poland 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Claudio Perez Paladino

Republic of Argentina

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Diego Brasioli

Italian Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 Ambassador 

Michael Schwartzinger

Republic of Austria

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador   

Mathijs van Bonzel

Kingdom of the Netherlands

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador   

Jiři Šitler

Czech Republic

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador   

Dan Ben Eliezer

State of Israel

 with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Fota Iulian

Presidential Adviser, Head of the National Security Department

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

 

Cristian Diaconescu

Presidential Adviser, President of the Senate, former Minister of Foreign Affairs former Minister of Justice

with all the honors and gratitude thereto pertaining

 

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Director, Vishay Intertechnology Inc

RUȚA ZANDMAN

 

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

State Advisor 

LIGIA DECA

President of Romania

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

I Counsellor

Mme. KATALIN KISSNÉ HLATKI

Hungary

with all the honors and gratitude thereto pertaining

In recognition of the special contribution to the early studies program of

DIPLOMACY AND INTERNATIONAL AFFAIRS

Ambassador 

WERNER HANS LAUK

Federal Repubilc of Germany

with all the honors and gratitude thereto pertaining

JoomBall - Cookies