Fundaţia Ronald S. Lauder România – Complexul Educaţional Lauder-Reut, în parteneriat cu Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Diplomatic Român, Academia de Științe Economice, Universitatea Româno – Americană și UN Youth România organizează, în zilele de 8-11 iunie 2018, cea de-a șasea ediție a Conferinței Lauder pe teme de diplomație și afaceri internaționale pentru elevii de liceu, Lauder Model United Nations 2018.

Fenomenul Model United Nations, cu o îndelungată tradiţie la nivel internaţional, este unul dintre cele mai populare și complexe tipuri de simulări ONU și atrage un număr în continuă creştere de studenți, dar și de liceeni interesaţi de problemele lumii contemporane la nivel mondial. Evenimentul se adresează elevilor de liceu și cuprinde o serie de discuții în plen și sesiuni de comunicări menite să promoveze valorile diplomaţiei şi ale relaţiilor internaţionale. Anul acesta, Conferința LAUDERMUN ajunge la cea de a șasea ediţie şi reunește peste 120 de elevi, atât din cadrul Complexului Educațional Lauder-Reut, cât şi din alte 20 licee de prestigiu din București, Cluj Napoca, Iași și Galați.

În cadrul Conferinţei LAUDERMUN 2018, elevii vor juca rolul unor delegaţi, reprezentând politicile, interesele şi obiectivele unui stat în cadrul unuia dintre cele 6 comitete simulate, și anume: Consiliul de Securitate al ONU, Comisia I a Adunării Generale (DISEC), SOCHUM, SPECPOL, UNODC, Crisis Committee precum și în Adunarea Generală a ONU (General Assembly). Pe parcursul celor 4 zile ale conferinței din acest an, elevii vor fi responsabilizaţi prin capacitatea de a reprezenta juridic şi politic statul ales în actele elaborate de instituţia internaţională simulată.

Vă mulțumim și vă așteptăm cu emoție să luați parte la ceremonia de deschidere a sesiunilor de dezbateri din cadrul Conferinței LAUDERMUN 2018 care va avea loc în data de 8 iunie, în intervalul orar 10.00 - 12.00, în Aula Academiei de Științe Economice București, în prezența Prorectorului - Relații Internaționale - Prof. univ. dr. Constantin Marius PROFIROIU, a Decanului - Relații Economice Internaționale Prof. univ. dr. Gheorghe HURDUZEU, a doamnei Tova BEN NUN CHERBIS, președintele Complexului Educațional Lauder-Reut și a reprezentanților partenerilor noștri tradiționali. Lucrările în comisii vor avea loc în 8 săli din cadrul Universității Româno-Americane.

Informații despre comitete, topicuri și program pot fi găsite pe site-ul Conferinței LauderMUN: www.laudermun.ro

Școli participante la Conferința LauderMUN 2018

 1. Complexul Educațional ”Lauder-Reut”
 2. Colegiul Național ”Mihai Viteazul”
 3. Liceul Teoretic Bilingv ”Miguel de Cervantes”
 4. Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”
 5. Colegiul Național ”Sfântul Sava”
 6. Colegiul Național de Informatică "Tudor Vianu"
 7. Colegiul Național Bilingv ”George Coșbuc”
 8. Colegiul Național ”Spiru Haret”
 9. Colegiul Național ”Elena Cuza”
 10. Colegiul Național ”Iulia Hașdeu”
 11. Liceul Teoretic ”Nicolae Iorga”
 12. Colegiul Național ”Grigore Moisil”
 13. Liceul Teoretic "Ion Barbu"
 14. Liceul Teoretic ”C. A. Rosetti”
 15. Şcoala Europeană Bucureşti
 16. Liceul Internațional de Informatică
 17. Cambridge School of Bucharest
 18. ”Transylvania College” Cluj Napoca
 19. Colegiul Național Iași
 20. Colegiul Național "Vasile Alecsandri" Galați