Astăzi, 1 noiembrie 2017, începând cu ora 13.20, Complexul Educațional Lauder-Reut intră în transmisiune directă la Radio România Cultural, la emisiunea Știința în cuvinte potrivite, găzduită de realizatorii Corina Negrea și Dan Manolache, având ca invitate elevele Dara Nițu și Ana Maria Țoghină, din clasa a VII-a a școlii noastre.

Participarea la această emisiune are loc cu ocazia zilei aniversare a Radio România care împlinește 89 de ani de la înființare, timp în care a emis neîntrerupt şi s-a afirmat ca promotor şi susţinător al culturii şi valorilor.

În postură de jurnaliști, elevii au condus întreaga emisiune, în coodonarea realizatorilor consacrați, întrând în discuție, pe calea undelor radio, cu specialiști pe teme de știință, cărora le-au adresat întrebări și i-au provocat să își împărtășească ideile îndrăznețe.

Am fost jurnalist pentru două ore - o experiență care m-a ajutat să înțeleg cât este de important să abordezi orice temă de discuție pregătită și deschisă la a recepta informații noi.

Emoțiile au dispărut atunci când a început emisiunea de la Radio România Cultural, timpul a zburat, parcă, și mi-aș fi dorit ca el să stea pe loc pentru a pune toate întrebările pe care le pregătisem. Și pregătirea pentru intrarea în direct a fost inedită: împreună cu colegii-realizatori am stabilit temele, am decis întrebarile și rolul fiecărui participant în emisiune...

Eu am povestit despre proiectul FOCA1... dar am aflat și despre proiectele celorlalți, am stat de vorbă cu oameni de știință și cred că astfel de emisiuni ar trebui să fie permanente pentru că cine poate povesti copiilor mai bine despre știință, decât cineva care este de vârsta lor și care are aceleași nelămuriri ca și ei în ce privește descoperirea lumii în care trăim.

Ana Maria Țoghină

Experienta de la radio a fost una unică. Mi-a placut foarte mult si m-a surprins modul in care decurge totul. Daca aveti ocazia, acceptati...sigur vă va placea. 

Dara Nițu

Puteți asculta emisiunea AICI

https://radioromaniacultural.ro/stiinta-in-cuvinte-potrivite-experimenteaza/