SUCCES LAUDE-REUT LA SCOALA DE VARA DE STIINTA SI TEHNOLOGIE DE LA MAGURELE

Elevul nostru, Razvan Turcu si profesorul Monica Vitan au incheiat vara pe teme de stiinta la Magurele, invatand lucruri noi si castigand concursul de proiecte desfasurat cu aceasta ocazie. Felicitari si mult succes mai departe, in anul scolar ce bate la usa!

Scoala de Vara de Stiinta si Tehnologie de la Magurele (27 august – 3 septembrie) a fost o oportunitate unica pentru mine de a lucra in interiorul celei mai mari platforme de cercetare din tara. In afara vizitelor la fiecare dintre institutiile platformei, ceea ce m-a impresionat au fost cursurile cu privire la acceleratoare de particule, modul de functionare al laserului si la automatizari folosind aplicatia Labview.

SUCCES LAUDE-REUT LA SCOALA DE VARA DE STIINTA SI TEHNOLOGIE DE LA MAGURELE La Scoala de Vara au fost acceptati 40 de elevi formandu-se, astfel, echipe de cercetare din diferite domenii. Alaturi de Alex Trifanov de la liceul “Ovidius” din Constanta am lucrat la tema “Aplicatiilor inteligentei artificiale in analiza datelor stiintifice” fiind sustinuti de domnul Bogdan Popovici, cercetator la Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica si Inginerie Nucleara “Horia Hulubei”. Folosindu-ne de metode ale inteligentei artificiale de invatare automata si de retele neuronale, am facut predictii utilizand date provenite de la Evaluarea Nationala din ultimii trei ani si am continuat prin a crea un algoritm de recunoastere a imaginilor pe care l-am aplicat in digitalizarea buletinelor seismice ale Institutului National de Fizica Pamantului. Am studiat fizica particulelor elementare si am ramas cu planul de a analiza date furnizate de Organizația Europeană pentru Cercetare Nucleară (CERN) cu privire la particule folosind metodele invatate.

SUCCES LAUDE-REUT LA SCOALA DE VARA DE STIINTA SI TEHNOLOGIE DE LA MAGURELE Saptamana s-a incheiat cu un concurs de prezentare al proiectelor de cercetare castigat de echipa noastra. Fiind un elev Laude-Reut, pot spune ca am avut un avantaj fata de ceilalti participanti pentru ca nu a fost prima data cand mi-am prezentat ideile in fata unei multimi si am stiut cum sa captez publicul. Este evident ca experienta de fizica aplicata dobandita la Concursul International Safe Cracking Tournament de la Institutul Weizmann din Israel la care am participat 2 ani la rand mi-a fost de mare folos in aceasta experienta, iar la finalul competitiei am fost mandru sa reprezint Complexul Educational Laude-Reut la nivel national.

Totodata, la Scoala de vara au participat si 30 de profesori din toata tara. Scoala noastra a fost reprezentata de doamna profesoara Monica Vitan. In cazul profesorilor, sesiunea de formare a durat 4 zile si a avut un program complementar complex, fundamentat pe premise conform careia educatia STEM reprezinta un vector de impact asupra societatii.

Acest stagiu a oferit profesorilor oportunitatea de a-si dezvolta orizontul profesional cu teme actuale, de a experimenta alternative pentru lucrul la clasa, precum si resurse online ce pot fi utilizate la clasa.

Razvan Turcu, 11 R

Aparitii media:

http://www.ziare.com/scoala/elevi/succes-laude-reut-la-scoala-de-vara-de-stiinta-si-tehnologie-de-la-magurele-1531347